hun HUN | eng ENG
E-OS Zrt. Céginformáció
Cégpolitika
Ügyfélpolitika

Ajánlatkérés

Villamos energia és földgáz szállításra vonatkozó ajánlatkérését küldje el az ugyfelszolgalat@e-os.net postafiók címre, adja meg az elérhetőségeit, és munkatársaink 24 órán
belül megkeresik Önt.

Versenyképes kondíciókkal és személyes kapcsolat- tartással kívánjuk megalapozni
kölcsönösen sikeres együttmûködési
megállapodásainkat.
Forduljon hozzánk
bizalommal! hullam


BEMUTATKOZÁS

eos - Energiát adunk a sikerhez

Az E-OS Energiakereskedő Zrt. 2006-ban alakult, fő profilja a villamos energia és a gáz kereskedelme. Célja a megrendelők piaci árnál kedvezőbb áron való ellátása villamos energiával és földgázzal.

2008-ban a megújuló liberalizált villamos energia piacon az E-OS Zrt. stratégiai elképzelései megvalósultak kereskedelmi trading ügyletek formájában. Szállítóink és vevőink az energetikai piac közismerten legjobb bonitással rendelkező szereplői, akikkel kölcsönösen előnyös, hosszú távú kapcsolatok kialakítására törekszünk.

Az E-OS Zrt. kiemelt figyelmet fordít arra, hogy munkatársai nagy szakmai gyakorlattal rendelkező szakemberek legyenek, akik eddig megszerzett széles körű tapasztalataikat a partnereik érdekében is magas szinten tudják kamatoztatni.

Ügyfélpolitikájának és üzleti céljainak teljesülését az E-OS Zrt. kiépített infrastrukturális-, pénzügyi-, és humánerőforrás hátterével biztosítja. Minőségpolitikájának elérése érdekében az E-OS Zrt. 2008-ban kialakította az ISO 9001:2008 (MSZ EN ISO 9001:2009) szabványnak megfelelő minőségirányítási rendszerét is, mely nemcsak eddigi szolgáltatási minőségét fémjelzi, hanem jövőbeni fejlődést és változatlan vevőközpontúságot is hivatott biztosítani.

A Társaság rendelkezik a tevékenységeihez szükséges hatósági engedélyekkel.

Cím: 1239 Budapest, Haraszti út 44.
Tel.: +36 1 286 0322
(Munkanap: 8-16 óráig)

Minőségpolitikájának elérése érdekében az E-OS Zrt. 2008-ban kialakította az ISO 9001:2008 (MSZ EN ISO 9001:2009) szabványnak megfelelõ minõségirányítási rendszerét is, mely nemcsak eddigi szolgáltatási minõségét fémjelzi, hanem jövõbeni fejlõdést és változatlan vevõközpontúságot is hivatott biztosítani.

iso